Всяко дете е герой, Стела Даскалова

ВСЯКО ДЕТЕ Е ГЕРОЙ
Стела Даскалова

Стр:    200
Цена: 15 лв.
ISBN:  978-954-283-676-6

Всяко дете е герой с прекрасна душа и потенциал на гений. Всяко дете храбро се справя с предизвикателствата на живота, давайки най-доброто от себе си… Ако искате да видите как изглеждат любовта и добротата, погледнете в детските очи!

Стела Даскалова

Към читателите

Скъпи приятели,

Какво искате за своите деца?
По кой път искате да ги насочите?
На победителите или на жертвите?

Защото в нашия свят има основно два типа хора – тези, които виждат предимно възможности, и тези, които виждат предимно препятствия.

Какво различава победителя от жертвата?

Начинът на мислене. Хората с мислене на победители са щастливи. Хората с мислене на жертви са нещастни.

Всяко дете се ражда с неограничен потенциал. Доколко ще го развие, зависи от много фактори, които ще му влияят. Но най-важният фактор ще бъде неговото семейство. Някои деца се справят с трудностите с подкрепата на родителите си, други оцеляват въпреки родителите си, но на висока цена.

Всяко дете е герой и всеки ден постига своите малки или големи победи. Всяко дете се справя с предизвикателствата на живота, давайки най-доброто от себе си.

Често родителите забелязват предимно пораженията – критикуват, наказват, изискват все повече и повече, като пропускат да виждат детските малки стъпки напред. Пропускат да хвалят, подкрепят и показват любовта си. А децата се оглеждат в очите на големите хора и създават представата за себе си според техните очаквания и реакции. Така много от малките герои започват да виждат себе си като слаби и неможещи, което ги превръща в жертви.

Във всяко дете живее герой, но за да се прояви, е нужно да го виждаме, да го подкрепяме, да му дадем свобода да се развива. Когато детето си повярва, може да надскочи и най-смелите си мечти.