Иван Петков напусна поста на треньор на женския национален отбор на България

Иван Петков вече не е национален треньор на женския национален отбор на България.

Той се срещна с президента на федерацията Любомир Ганев и обяви, че има други планове за бъдещето си. Двете страни си стиснаха ръцете и си пожелаха успех.

В момента Петков е треньор на украинския първенец Прометей, с който се класира за Шампионската лига. Все още БФВолейбол не е избрала нов треньор на женския ни тим.

„Изключително съм благодарен на Иван за свършеното през последните години. Треньорът изпълни поставената цел да изравни интереса към нашите дами с мъжкия национален отбор. Еуфорията около мачовете на Европейската златна лига и Европейското първенство скоро няма да бъде забравена. Пожелавам успех на Петков в бъдещите му начинания. Вратата към БФ Волейбол винаги ще бъде отворена за него,“ заяви президентът на федерацията Любомир Ганев.

„В духа на ползотворната ни работа се разбрахме да се разделим с Иван Петков – коментира Илия Динков, първи вицепрезидент и отговорник за женското направление в Българската федерация по волейбол. – Трябва да отчетем свършената сериозна работа от Петков и екипа му, не само към изравняването на интереса към женския и мъжкия национален отбор, но и за развитието в спортно-техническо отношение. Разчитахме да продължим работата. Имахме обща стратегия за работа в националните отбори – във всички възрасти до жени, но не срещнахме докрай разбиране за реализирането на тази цялостна стратегия. Вратите на Иван и щаба му към БФ Волейбол остават отворени. Управителният съвет ще вземе решение кой ще бъде новият национален треньор.“

Самият Иван Петков благодари на Българска федерация по волейбол и пожела успех на отбора.

„Благодаря на Българската федерация по волейбол за съвместната ни работа през последните четири години. Благодаря и на президента на федерацията Любомир Ганев за оценката за свършеното от мен и щаба ми и предложението да продължим да работим заедно.

В живота и в спорта има решения, които не са никак лесни. Още повече, когато са свързани със семейство. А националният отбор на България е като семейство за мен и за щаба ми.

Има моменти, в които обаче и тежките решения трябва да бъдат взети. Като това да не продължа да бъда треньор на националния отбор. Изживявам доста това решение, защото съм емоционално свързан с този отбор. Благодаря на всички момичета, с които имахме възможност да работим за развитието на отбора в името на България и българския волейбол.

Благодаря ви за себераздаването – че оставяхте сърцата си в тренировки и мачове, че вярвахте в общите ни идеи и цели, че запалихте искрата у феновете на волейбола у нас и ги накарахте да вярват в женския национален отбор. Че накарахте България да заобича този отбор, а по този начин вярвам, че запалихте и доста деца да тръгнат по вашия път във волейбола.

Голяма благодарност към феновете, че даваха тази любов на отбора. Подкрепата ви е много важна, усещахме я постоянно. Продължавайте да я давате на момичетата и отбора, защото те я заслужават.

Благодаря на всеки един човек, който е помогнал в развитието на националния отбор и като цяло на женския волейбол в България

Специално благодаря на Илия Динков – първи вицепрезидент и отговорник за женското направление в Българската федерация по волейбол. Дори не мога да намеря точните думи, с които да изкажа своята признателност и уважението към него от цялата си душа – за отношението, разбирането и всеотдайната му работа за развитието на женския волейбол в България. Благодарен съм за всичко, което имахме възможност да постигнем през годините – и в Марица, и в националния отбор на България.

Говорейки от свое име, всъщност говоря и от името на хората от щаба ми. Тези изключително важни за мен хора – отборът зад отбора. Но от свое име искам да благодаря и на всеки един от тях за всеотдайността и професионализма в името на националния отбор.

А, живот и здраве, ако е рекъл Господ, някой ден може да се върнем.

Успех на националния отбор!“.

www.radioplovdiv.bg