Локомотив (Пловдив) с уникална победа като гост на ЦСКА – София с 3:1

Локомотив се подигра със ЦСКА-София като разгроми армейците с 3:1 като гост на Българска Армия!

Двубоят закъсня със 7 минути заради ексцесии по трибуните. Феновете на ЦСКА-София и Локомотив (Пд) си заформиха здраво меле. Привържениците от Сектор „А“ и Сектор „Б“ се замеряха със седалки. На пистата пък нахлуха „червени“ фенове от Сектор „Г“, отивайки заплашително към клетката за гости. Все пак, след намесата на полицията, страстите бяха овладени.

В 38-ата минута ЦСКА-София можеше да поведе още с първото си положение в мача. Греъм Кери намери до лявата тъчлиния Вилдсхут, който пое прекрасно, премина футболисти на гостите и излезе сам срещу вратаря. Ударът му обаче бе избит с крак от Рейдър.

5 минути по-късно Мухар нанесе удар от въздуха извън наказателното поле, който премина покрай дясната греда.

В даденото продължение Умарбаев стреля точно от границата на наказателното поле. Бусато обаче улови сигурно.

Локомотив поведе само 180 секунди след началото на втората част. Томашевич проби и стреля мощно извън наказателното поле. Георги Минчев обаче скочи в наказателното поле, отклони топката с глава и я прати в мрежата на Бусато за 0:1.

В 55-ата минута „смърфовете“ нанесоха втори удар по своите домакини. След центриране от корнер, футболист на Локомотив върна с глава. Тибо Вион опита също с глава да изчисти. Вместо това обаче заложи топката на границата на вратарското поле за Георги Минчев, който с левия крак вкара втория си гол в мача за 0:2.

В 66-ата минута пловдивчани оформиха класиката в резултата. Димитър Илиев проби отдясно и центрира. На границата на вратарското поле пък Георги Минчев засече с глава с летящ плонж, оформяйки своя хеттрик за 0:3.

В 84-ата минута ЦСКА-София върна едно попадение. Георги Йомов проби отляво и пусна прекрасен пас към Йоан Баи, който от 3-4 метра не сгреши за 1:3.

По този начин възпитаниците на треньора Тунчев продължиха добрата си серия от 5 поредни официални срещи без поражение (1 реми и 4 победи). Вицешампионите вече са с актив от 17 точки на 7-ото място във временното класиране.

www.radioplovdiv.bg