Отбелязват 60-годишнината от основаването на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ с изложба „Свят от йероглифи“

С изложбата „Свят от йероглифи” днес ПУ „Паисий Хилендарски“ ще отбележи 60-годишнината от основаването си.

Организатори са Филологическият факултет,  Класна стая „Конфуций” към висшето училище и Общински институт „Старинен Пловдив”.

Експозицията представя 40 творби на 40 автори – 20 рисунки и 20 фотографии, от националния конкурс със същото име – „Свят от йероглифи”. Най-младият участник е на 7 години, уточняват организаторите.” Преди откриването на изложбата ще има среща-разговор с преводача на книгата „Трите тела” на Лиу Цъсин Стефан Русинов.

Експозицията е първото културно събитие, което се организира в новоткритата археологическа зала на Античния стадион на Филипопол, и този факт е знаков за авторитета на ПУ „Паисий Хилендарски” сред културната общественост на града, отбеляза зам.-ректорът на висшето училище доц. д-р Надя Чернева.

Тя сподели амбицията на университета изложбата да стане традиционна за културния календар на града с възможност за превръщането ѝ в пътуваща експозиция, която да представя най-добрите творби от конкурса и в българските културни институти в Европа. Експозицията ще бъде открита за посетители в следващите 2 седмици.

www.radioplovdiv.bg