Изложба на ученици от НХГ „Цанко Лавренов“ „Земя, въздух, вода“ в Цар-Симеоновата градина

Ученическа изложба „Земя, въздух, вода“ е представена от днес в парковото пространство на Цар-Симеоновата градина в Пловдив.

Събитието е част от проект CULPEER 4 CHANGE, финансиран по програма DEAR (Програма за образование за развитие и повишаване на информираността) и се реализира като съвместна дейност на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“, CuBuFoundation (Фондация за развитие на културния и бизнес потенциал на гражданското общество) и Община Пловдив.

В експозицията са включени 24 произведения на ученици от НХГ „Цанко Лавренов“ от специалностите „Живопис“, „Графика“, „Пространствен дизайн“ и „Стенопис“, които са създадени с професионалните напътствия на преподавателите – Атанас Камешев, Ивилина Коликова, Кети Георгиева, Михаил Маламски и Полина Тодорова.

Участници са 27 от гимназистите, а творбите са експонирани върху големи пана с размери 120/150 см., чиято графична визия и предпечат са реализирани от преподавателя Петър Чучулигов.

Главна цел на изложбата е чрез културно и взаимно обучение да се насочат вниманието и действията на младите хора към устойчиво развитие за успешна реализация на Програма 2030 на ООН.

Произведенията ще бъдат представени и във виртуална изложба в сайта на НХГ „Цанко Лавренов“.

www.radioplovdiv.bg