Локомотив победи Пирин (Благоевград) с 2:1

Локомотив постигна  втора победа в първенството, след като се наложи с 2:1 като домакин на Пирин Благоевград в отложен мач от 3-ия кръг на Първа лига.

Това е първа домакинска победа за „смърфовете“ от 15 май.

Георги Минчев отправи много опасен удар от границата на наказателното поле на Пирин в 13-ата минута, но Петър Петров успя да се намеси и да избие в корнер.

Пирин отговори с удар на Станислав Костов. Христофор Хубчев центрира в наказателното поле, където нападателят се оказа сам и стреля с глава, но Илко Пиргов успя да улови топката.

Спас Георгиев отправи опасе удар от разстояние в 28-ата минута, но Илко Пиргов се намеси и спаси.

Минута по-късно пред Венсан Марсел се откри страхотна възможност, но ударът му беше изключително неточен и излезе в аут.

Гол на Локомотив Пловдив не беше зачетен заради засада в 41-ата минута. След силен удар на Бирсент Карагарен, Петър Петров не се намеси добре и топката попадна на крака на Георги Минчев, който отблизо се разписа. Попадението обаче не бе зачетено заради засада на нападателя.

Все пак Локомотив Пловдив успя да поведе в 43-ата минута, когато Георги Минчев се възползва от голямо неразбирателство между Петър Занев и Петър Петров, които се сблъскаха, а той на празна врата не пропусна да вкара.

Локомотив Пловдив вкара втори гол в 61-ата минута. Венсан Марсел подаде към Димитър Илиев, който прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Петър Петров.

Пирин имаше сили да върне само един гол в 68-ата минута, когато Станислав Манолев се възползва от грешка на Локомотив в центъра на терена и напредна опасно. Защитник на домакините успя да му чукне топката на границата на наказателното поле, но след рикошет тя попадна в Станислав Костов, който от близо не остави никакви шансове на Илко Пиргов.

Локомотив Пловдив събра актив от 11 точки и се намира на девета позиция, докато Пирин е предпоследен тринадесети с 8 точки.

www.radioplovdiv.bg