Кубрат Пулев се срещна със студентите от Висшото училище по сигурност и икомоника в Пловдив

Най-добрият български професионален боксьор Кубрат Пулев имаше вълнуваща среща със студентите от Висшото училище по сигурност и икомоника в Пловдив.

Кобрата най-напред посети кабинета на президент на ВУСИ проф. д.п.н. Георги Манолов, който е негов преподавател в УНСС.

„Очаквах загубата на Антъни Джошуа от Усик. Казах и на приятели, даже исках и да заложим, но не ми остана време. Ако има втори мач и реванш, очаквам Усик да го нокаутира дори“, заяви Пулев пред медиите.

„А битката между Тайсън Фюри и Уайлдър не бе така красива, приличаше малко повече на уличен бой и размяна на удари, но това е тежката категория – това е най-силната, най-зрелищната, най-интересната. Мачът беше наистина зрелищен, имаше нокдауни.

До около 3-4 рунд щях да заспя, защото цяла вечер не бях спал, за да чакам мача, но после се събудих, защото имаше възможност за обрат и до последно не се знаеше какво ще се случи“, добави Пулев.

„За себе си очаквам до няколко месеца да имам мач в Щатите, с който да добия рутина, да направя още няколко мача, които ме се изстрелят нагоре в ранглистите“, разкри Кобрата.

Пълна аула посрещна двукратният претендент за световната титла при най-тежките, който заяви: „Време е за действие, а не толкова за приказки! Знаете, че аз съм такъв човек, не обичам много да говоря. Нещата могат да се променят, ако всеки върши нещо полезно, а не се излежава вкъщи или се мотае по кафенетата“.

По време на срещата Кубрат Пулев говори за най-трудните си моменти и за пътя си до успеха. Той искрено вярва, че човек трябва да следва мечтите си, но не трябва да забравя какво си е пожелал, защото рано или късно то ще се сбъдне, ако полагаш достатъчно усилия.

Боксьорът бе категоричен, че най-трудните моменти в спорта, са най-трудните моменти в живота и не трябва да се поддаваме на емоциите.

„Едно най-важните неща е в каква среда расте човек. Ние с брат ми сме отгледани с много любов и вярвам, че това е част от успеха ми“, сподели той със студентите и добави, че е важно всеки да вярва в себе си и да е готов след всяко падане да се изправи още по-силен от преди.

На въпроса кое е най-важното качество, което трябва да притежава един боксьор, Кубрат Пулев бе категоричен – интелектът, защото той е в основата на всяко едно нещо, но много са качествата, които трябва да притежава един боксьор, за да бъде успял – смелост, сила, хладнокръвие са само част от тях.

Попитан кой е най-незабравимият мач за него, той сподели с присъстващите, че за него всички мачове са незабравими – и успехите, и загубите носят своите уроци. И въпреки че в България трудно се проправя пътят към успеха, пред най-добрия ни боксьор никога не е стояла дилемата дали да напусне държавата или не – „за мен този въпрос никога не е стоял – аз съм българин и само тук се чувствам на мястото си. Да – в чужбина има повече възможности, но това не означава, че трябва да отида там- предлагаха ми друго гражданство, да си сменя името – дори не съм се замислял да го направя.Намерих начин, по който хем да съм си българин, хем да успявам.“

„Когато има хубави думи за училището, значи сме на правилния път“, коментира проф. д.п.н. Георги Манолов в края на срещата и добави: „За първи път в преподавателската ми кариера се случи толкова известен човек да седне на студентската скамейката и да каже – искам да уча и да получавам още знания“.

В заключение на дискусията проф. Манолов загатна възможността за създаване на нови курсове и специалности с фокус върху спорта, където Кубрат Пулев да бъде преподавател.

www.radioplovdiv.bg