Стартира инициативата за насърчаване на алтернативно придвижване в градска среда „Открий колелото”

Включете се в конкурса „Снимай колело, рисувай колело, карай колело”

Стартира инициативата „Открий колелото”, която има за цел да популяризира и насърчава придвижването в градска среда с велосипеди, като алтернатива на автомобилите.

„Открий колелото” прави своята първа крачка в публичното пространство с конкурса „Снимай колело, рисувай колело, карай колело”. Конкурсът се провежда в три категории – снимка, картина и детска рисунка.

Творби за участие в конкурса се приемат до 24 октомври, неделя. След този срок и до 31 октомври включително, публиката ще журира, за да определи печелившите. Крайният продукт след конкурса „Снимай колело, рисувай колело, карай колело” ще бъдат три вида календари за 2022 г. с печелившите творби от всяка категория.

Пълните условия на конкурса „Снимай колело, рисувай колело, карай колело” прочетете на: https://findthebike.eu/page/contest-terms.

„Снимай колело, рисувай колело, карай колело” цели да насърчи придвижването с велосипед в градска среда и да популяризира авторите, участници в конкурса – фотографи, художници и подрастващи и млади творци.

„Инициативата „Открий колелото” е мечта. Мечта за градове с повече колелета и по-малко коли, с по-чист въздух, по-малко шум и по-усмихнати, по-здрави хора”, казва основателят Теодоси Бялков.

Последвайте „Открий колелото” във Facebook:

https://www.facebook.com/Findthebikeeu/

Последвайте „Открий колелото” в YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCS6GOIzo8FlfCpNOfYbg7hw

m.filibe.com