Григор Димитров се класира за осминафиналите на турнира в Индиън Уелс

Григор Димитров се класира за осминафиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс, след като победи с 6-3, 6-4 Райли Опелка.

Така Григор се раваншира за загубата от Опелка на Мастърса в Канада.

С този успех Димитров ще играе на осминафиналите в турнира за първи път в кариерата си. Там негов съперник ще бъде победителя от двубоя между Даниил Медведев и Филип Краинович.Срещата с Опелка продължи 1 час и 14 минути.

Григор успя да направи по един пробив в двата сета, а от своя страна сервира изключително стабилно и не допусна точка за пробив.

Гришо стартира отлично в първия сет и успя лесно да спечели първото си подаване, след като не даде шанс на опонента си да спечели и точка при негов сервис. Американецът отговори с два много добри сервиса и поведе с 30:0 във втория гейм, но Димитров го принуди да сгреши при бекхенд и намали резултата. Опелка получи възможност да възстанови равенството след грешка на Григор по правата, след което последва нов сгрешен удар и резултатът бе възстановен.

Димитров отново се чувстваше отлично при подаването си и набързо успя да събере аванс от 40:0, след което последва разиграване и американецът прати топката в мрежата. При следващото подаване на Опелка се стигна до размяна на точки, след което Григор завърши отлично с бекхенд, получавайки точка за пробив, но американецът контрира с отличен сервис. Последваха нови добри подавания и резултатът бе възстановен.

В петия гейм Димитров за първи път изпита трудности при подаването си, но успя да загуби концентрация и спечели с 40:30, повеждайки отново в резултата. При следващото си подаване Опелка отново показа колебания, от което се възползва Григор. Българинът поведе с 40:0, но американецът върна една точка, за да се стигне до великолепен бекхенд и пробив за Гришо.

При следващото си подаване Димитров показа добра игра от сервис и успя да натрупа набързо аванс от 40:0. При последвалото разиграване Опелка направи непредизвикана грешка и прати топката в мрежата, за да направи резултата 5:2 в полза на българина.

Американецът искаше да покаже, че не се отказва и с перфектни изстрели от сервис успя бързо да намали резултата, печелейки осмия гейм на нула. Следващият гейм стартира трудно за Димитров, след като Опелка спечели първото разиграване, но след перфектна къса на мрежата равенството бе възстановено.

Веднага след това последва дълго разиграване и грешка на американеца от слайс воле. При последвалия сервис на Григор се стигна до два интересни момента, но българинът не успя да преодолее мрежата и Опелка възстанови равенството. Димитров отговори с отличен сервис и получи сетбол, който веднага след това бе реализиран.

www.radioplovdiv.bg