ONE DANCE WEEK отново в Пловдив

Със спектакъла „Напречна ориентация“ на един от най-значимите артисти на съвременната танцова сцена Димитрис Папайоану, в Дом на културата „Борис Христов“ стартира Тринадесетото издание на Фестивала за съвременен танц ONE DANCE WEEK 2021.

Организатор на фестивала, който е сред най-престижните форуми за съвременни изпълнителски изкуства в Централна и Източна Европа, и единственият фестивал от всички 12 балкански държави, поканен за учредител на най-голямата паневропейска мрежа на танцовите фестивали – BIG PULSE DANCE ALLIANCE, е Фондация „ЕДНО за Култура и Изкуство“ – част от програма „Наследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Шест впечатляващи продукции от Гърция, Франция, Египет и Италия са включени в програмата на артистичния форум, който ще продължи до 24 октомври.

Сред тях са „ИТМАРАГ“ на компанията на френския мултидисциплинарен артист Оливие Дюбоа, „ТОЧКА НА ИЗЧЕЗВАНЕ“ на Катерина Андреу, LARSEN С на гръцкия хореограф Христос Пападопулос, „ТОЧКА НА ИЗЧЕЗВАНЕ“ на Александрос Вардаксоглу и ГРАЦИИ на звездата на италианската танцова сцена Силвия Грибауди.

Достъпът до спектаклите на ONE DANCE WEEK 2021 ще става само с валиден цифров ковид сертификат на ЕС, който ще бъде сканиран на входа преди проверката на билетите