Компас на храненето, Бас Каст

КОМПАС НА ХРАНЕНЕТО
Бас Каст

стр.:   320
цена: 17.95 лв.
ISBN: 978-954-26-2111-9

Над 1 милион продадени екземпляра

Кой е най-здравословният начин на хранене? Вредни ли са въглехидратите? Да избягваме ли мазнините? Как да отслабнем ефективно? Диетолози и фитнес инструктори дават противоречиви отговори на тези въпроси и е трудно да се ориентираме сред множеството конкуриращи се системи за отслабване и оздравителни програми.

Авторът на тази книга – Бас Каст, се заема да отсее научно доказаните факти от популярните митове за здравословното хранене. Когато на 40-годишна възраст германският научен журналист започва да получава сърдечни кризи, решава да се откаже от вредните хранителни навици. За да подбере най-подходящия режим, той внимателно анализира последните научни открития в областта на метаболитната биохимия, диетологията и геронтологията.

В хода на проучването Бас Каст открива множество факти, които оборват редица разпространени схващания или пък потвърждават някои отдавна известни истини. Той извежда най-важните заключения и представя кратко и достъпно научните факти зад тях, като накрая формулира 12 практически правила за здравословно хранене. Благодарение на тях ще разполагате с ценен компас, който да следвате по пътя към здравето.