Дневникът на прелюбодейката, Кърт Левиант

ДНЕВНИКЪТ НА ПРЕЛЮБОДЕЙКАТА
Кърт Левиант

Стр. 600
Цена: 25 лв.
ISBN: 978-619-02-0808-2

Двама стари приятели, някогашни съученици. Гуидо е харизматичен и красив фотограф, който привлича, но и наранява жените. Чарли е психолог, неуспял в любовта. Сега обаче и двамата са привлечени от Авива, прекрасна учителка по виолончело. За Гуидо тя е любовница, с която разнообразява скучния си брак, белязан от горчиво разочарование в лицето на умствено изостаналия му син. За Чарли тя е жената, която винаги е търсил, но и пациент, на когото трябва да помогне. А самата Авива дори не знае за връзката между двамата мъже…

Професор Кърт Левиант е автор, чиито текстове се описват от критиката като нюансирани и изненадващи. „Дневникът на прелюбодейката“ е богата, вкусна книга за любовта, страстта и грешките на миналото, предопределящи настоящето.

Романите на Кърт Левиант са публикувани на осем европейски езика, в Израел и в Южна Америка. „Дневникът на прелюбодейката“ е бестселър в Европа, през 2008 г. е включен във френския списък „Двайсетте най-добри книги на годината“.

Левиант има десет издадени романа до момента, в т.ч. King of Yiddish и Kafka’s Son, които се радват на възторжени отзиви от страна на критиката. Най-новият му роман, публикуван в края на 2020 г., е: Katz или Cats, или как Исус стана мой съперник в любовта.

Книгите на Кърт Левиант са оценени от двама Нобелови лауреати, Сол Белоу и Ели Визел, а критиците сравняват неговата проза с творби на Толстой, Флобер, Калвино, Борхес и Кафка. Освен като романист, Левиант е известен и като автор на разкази, преводач, преподавател и рецензент на книги, негови текстове са публикувани във в-к „Ню Йорк Таймс“.

Носител е на множество престижни награди.