Ботев(Пловдив) победи ЦСКА 1948 с 3:1

Ботев (Пловдив) победи с 3:1 ЦСКА 1948 и отново е временен лидер в Първа лига с актив от 21 точки, с 3 повече от шампиона Лудогорец, който има 3 мача по-малко.

Това бе седма поредна домакинска победа за „канарчетата“. „Червените“ пък бяха приземени след възхода, който отбелязаха след идването на треньора Николай Киров.

Тодор Неделев откри резултата от дузпа в 31-ата минута, като преди това Крум Стоянов нацели гредата на домакините.

В 38-ата минута Антоан Бароан засече с глава центриране от корнер.Топката се отби от напречната греда, но последва добавка на Маркиньос. Георги Ангелов изчисти около голлинията на ЦСКА 1948, но след проверка с ВАР се видя, че топката е преминала с пълния си обем голлинията и „жълто-черните“ поведоха с 2:0.

В 49-ата минута Галин Иванов върна едно попадение. В основата на гола беше резервата Денислав Ангелов, който се пребори със Супрайен в наказателното поле на Ботев Пд и за ветерана Галин Иванов не бе трудно да прати топката в мрежата за 2:1.

В 67-ата минута. Неделев изведе Маркиньос на добра позиция в наказателното поле на гостите, а Топузов в стремежа си да избие топката, я продължи към Па Конате. Левият бранител на Ботев без забавяне върна към Маркиньос и той отблизо направи 3:1.

Капитанът на пловдивчани Тодор Неделев бе избран за Играч на мач.

www.radioplovdiv.bg