Третият ден на Европейския форум за социално предприемачество в Пловдив продължи с онлайн конференцията „Успешни съвременни бизнес модели за социална подкрепа – теория и практика“

Научно-практическата конференция „Успешни съвременни бизнес модели за социална подкрепа – теория и практика“ се проведе в зала „България“ на Международен панаир „Пловдив“.

Престижният симпозиум се водеше онлайн от изтъкнатия пловдивски професор д-р Николай Денчев, преподавател в Свободния университет в Брюксел и Католическия университет в Льовен, Белгия.

На срещата присъстваха д-р Клаудия Алба Ортуньо от Vrije Universiteit Brussel, Белгия, д-р Евелина Ван Менсел от Американския Университет в България и д-р Иван Карагьозов от Центъра за психологически изследвания.

С онлайн включвания участваха също: доц. д.н. Владислав Лазаров от УниБИТ, доц. д-р Людмила Векова от ПУ „П. Хилендарски“, д-р Десислава Колева-Стефанова от УНСС, д-р Цветелина Маринова от НБУ, Адриана Стоименова Стефанова от Центъра за психологически изследвания и докторант Милена Милчева от „Юробанк България“ АД.

Форумът продължи с нетуъркинг на тема „Социално предприемачество Европа“ с онлайн участие на социални предприемачи от България и Европа. Модератор на събитието беше Диляна Славова, съветник по външна политика на Президента на Република България.

Срещата приключи с кръгла маса „Социална икономика, социална политика, корпоративна социална отговорност“ с модератор Добри Митрев,председател на БСК. В актуалната дискусия участваха инж. Пламен Панчев, директор на Тракия икономическа зона, Надя Синигерска Бохорова, мениджър КСО в „Контур Глобал Марица Изток 3“, Габриела Пресолска, председател на фондация „Волонтайм“ и гл.ас. д-р Марина Стефанова, преподавател в Катедра „Икономика и управление по отрасли“.

По време на форума се реализира и международен онлайн панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика. В него са включени изложители от цял свят.

Очаква се участниците в панаира да получат публичност, бърза и удобна комуникация с потенциални клиенти онлайн от всички видове устройства.

Платформата на Balkan Fair Online е домакин на European Forum on Social Entrepreneurship 2021 – https://balkanfair.online/

m.filibe.com