Христо Стоичков уважи 100-годишния юбилей на родния си клуб „Марица“ Пловдив

Навръх 100-годишния юбилей на родния си клуб „Марица“ Пловдив, легендарния Христо Стоичков показа отново голямото си сърце.

Точно в 3-та минута на демонстративния мач за празника, по изричното настояване на Камата, двубоят бе прекъснат в памет на неговия голям приятел и съотборник в ЦСКА и националния отбор Трифон Иванов, който играеше с №3.

Стоичков бе център на празненствата, като първо раздаде свои книги на възпитаниците на школата, а след това дари с копия най-заслужилите за неговото реализиране като футболист.

„Златна обувка“ получи треньорът му по лекоатлетическа подготовка Георги Георгиев – „за това че ме направи толкова бърз“. Малки копия на „Златната топка“ бяха дадени на първия му треньор Огнян Атанасов и на Атанас Узунов, кум на звездата. Копие на отличието на „Франс Футбол“ в оригинален размер бе дарено на президента на Марица Христо Христов с поръчението да краси клубния музей.

На милото тържество бяха почетени ветерени, оставили диря през годините в цялата спортна история на жълто-сините. Знамето на спортния клуб бе носено от олимпийския шампион във вдигането на тежести Асен Златев, а негови асистентки бяха медалистките от Олимпиадата в Москва Ангелина Михайлова и Анка Узунова.

В шоу-мача пък взеха участие цяла плеяда любимци на феновете от близкото минало, начело със самия Стоичков, който реализира и един от головете. В жълтия отбор, редом с Камата, играха още Костадин Видолов, Александър Александров – Кривия, Румен Христов, Запрян Раков, Иван Кочев и Красимир Димитров.

В синия тим на вратата блестеше Лилчо Арсов, а пред него бяха треньорът на Локомотив Александър Тунчев, Марин Бакалов, Марчо Давчев, Георги Иванов – Гонзо, Здравко Лазаров и Дончо Донев.

Напълно в духа на феърплея мачът завърши 2:2, а феновете дълго след края му аплодираха познатите майстори.

www.gustonews.bg