Отбелязваме Европейския ден на спорта в училище

За пореден път на територията на страната ще се проведе инициативата Европейски ден на спорта в училище

Тя е посветена на насърчаването на физическата активност сред учениците, като основната цел е да се привлекат колкото може повече деца, млади хора, училища и организации в общата кауза за водене на по-здравословен начин на живот. Тази година фокусът на събитието е насочен към подобряване на психичното здраве на децата и за минимизиране на отпадъците в училище.

Европейският ден на спорта в училище дава възможност на учебните институции да се свържат с други европейски страни, да популяризират физическото възпитание и спорт, да създадат условия за забавление чрез физическа активност за младите хора, да подобрят общественото здраве и благополучие, чрез въвеждането на методи за учене през целия живот, а също и да засилят и развият нови социални умения сред учениците.

Подробна информация за събитието може да бъде открита на сайта на сдружение „BG Бъди активен“ – www.bgbeactive.org, където всяко училище може да попълни и форма за регистрация.

Инициативата е част от Европейската седмица на спорта и през тази година отново е подкрепена от Министерството на образованието и науката, Министерството на здравеопазването.

m.filibe.com