Директни автобуси от и до летище Пловдив обсъдиха общината и областна управа

Политиката на Община Пловдив за развитие на летището ще продължи и за в бъдеще, тъй като това ще допринесе за напредъка на бизнеса и туризма.

Това заяви заместник-кметът Тодор Чонов по време на среща в областна управа, на която беше дискутирана темата. Той подчерта, че кметът Здравко Димитров още като областен управител е работил по идеята за директни автобуси от и за летището.

„Ръководството на Общината ще направи всичко възможно да осигури директен транспорт от града до летището и обратно посредством самостоятелна автобусна линия, допълни още Чонов. Предложението за промяната до областната транспортна комисия ще включва начална/ спирка автогара „Родопи“ до летището и обратно. Тя е в съседство с автогара „Юг“ и Централна ЖП гара, където пък преминават 90% от автобусните линии на града.

Разписанието ще бъде съобразено с пристигащите и заминаващите полети на самолетите, които се очаква да зачестят в началото на ноември, когато фирма Уиз Еър ще се включи допълнително с 10 полета седмично.

„Перспективата за развитие на летището през следващата година е още по-добра“, заяви областният управител Ангел Стоев. По време на срещата той посъветва директора на летището да организира и конкурс за таксиметрова фирма, която да го обслужва и тя да е само една, така както е в София.

30 милиона лева ще бъдат предоставени на летище „Пловдив“ за подобряване на неговата инфраструктура.

www.plovdiv.bg