„Спомен“ за Димитър Манолов показва „Възраждане“ в Пловдив

Пловдивската галерия „Възраждане“ ще бъде домакин на емоционална изложба „Спомен“ за художника Димитър Манолов от 7 ноември в 18 ч. Маестрото ни напусна през 2013 г., а повод за експозицията, посветена на варненския живописец, е премиерата на луксозния албум, посветен на творчеството му.

Той е съставен и издаден от галерията съвместно с дъщерята на твореца. Ще бъдат изложени и част от оригиналните картини, влезли в съдържанието на албума.

Тази изложба е посветена на спомена за удивителния живописец Димитър Манолов, който напусна този свят някак неочаквано и бързо през 2013 г. Обичахме и обичаме този творец, защото освен големия си талант, той беше много чист и като човек, и като художник. Създал веднъж творческите си оригиналности, собствените си метафори и митове, той не отстъпи от пътя си, дори когато не го разбираха. Особен характер като за особен художник. Непоклатим в истините си, дори когато профаните го игнорираха. Творчеството си Манолов запълваше по неповторим начин с пейзажи – земни и морски, с трогателна любов към цветята, а женския свят, до който се докосна оригинално и дръзко, ще остане завинаги между най-доброто от подобните в българската живописна колекция. Майсторската живопис на твореца е актуална вчера, днес и утре, казва за изкуството на Димитър Манолов галеристката Красимира Алексиева.

Изложбата ще продължи до 20 ноември.
www.plovdivtime.bg