Кафенето на малкото чудо, Никола Баро

КАФЕНЕТО НА МАЛКОТО ЧУДО
Никола Баро

Стр.    248
Цена: 14 лв.
ISBN:  978-619-164-246-5

Когато прекрасната ви червена чанта политне от някой венециански мост към гондола с японски туристи, не бързайте да се отчайвате – това може да е началото на романтична любов. Така се случва и с младата университетска асистентка Нели, която презглава напуска Париж и отива да лекува разбитото си сърце в зимна Венеция. Някъде там тя се надява да намери и следи от миналото на баба си, защото в Париж, през замрежения си от сълзи поглед, се е натъкнала на една нейна книга със загадъчно посвещение от тайнствен непознат. „Любовта побеждава всичко“ – пише на бабината книга, гравирано е на бабиния пръстен и е било жизнено кредо на самата баба.

Ще победи ли любовта всичко, или поне нещо, в живота на Нели? И още нещо интересно – отказът от летене: страх или цяла философия; или… комбинация от двете?

Никола Баро е роден през 1980 г. в Париж. Следва Романска филология и История в Сорбоната. Работи в книжарница на Левия бряг на Сена. Автор е на романите „Една женска усмивка”, „Жената на моя живот”, „Една вечер в Париж”, „Париж винаги си заслужава” и „Ще ме намериш накрая на света” – всички те, пожънали огромен успех в Германия.