Ново мобилно приложение ни развежда из Античния театър

Ново мобилно приложение за android може да се ползва вместо гид от всеки турист, който иска да посети и разгледа Античния театър. То е първото по рода си, което се използва в България, ако става въпрос за туристически обект.

Приложението може да бъде изтеглено безплатно от интернет, а до 10 дни в Стария град, в близост до Античния театър, ще има и QR код. За това разказа Любен Баков, журналист и фотограф, с разностранни интереси в областта на културата, който представи приложението, разработено от неговия екип и програмисти. Проектът „Виртуален пътеводител на Античния театър“ се финасира от община Пловдив.

В приложението има пет „заключени“ места, които, след като бъдат посетени и видени от туриста, се отключват, което донякъде създава ефекта на игра. Има и карта с петте локации, както и индикатор, който сигнализира кое от непосетените места е най-близо.

Приложението е ново като разработка. Впоследствие, ако ползвателите му изтъкнат някакви недостатъци или дадат идеи за доразработването му, приложението може да се усъвършенства.
www.dariknews.bg