Неизградени тротоари забавят отварянето на булевард „Руски“

Източното платно на булевард „Руски“ в участъка от улиците от „Гладстон“ до „Преслав“ няма да бъде отворено за движение тази седмица. Това каза днес кметът Иван Тотев по повод заявеното намерение, че до дни то ще бъде пуснато за автомобили.

Причината е, че от от КАТ не са разрешили това да стане факт, защото тротоарите там не са ремонтирани в срок. Кметът Иван Тотев коментира, че полицията има основание за подобно решение предвид многото катастрофи в Пловдив. От фирмата-изпълнител са уверили, че тази събота и неделя ще работят ударно по обекта, за да може той да бъде пуснат до края на следващата седмица.

Следващата седмица започва асфалтирането на ул. „Остромила“, като цел на общинската адмнистрация е тя да е готова до края на юли –началото на август ще се пусне бул. „Коматевско шосе“ до „Остромила“. Веднага след което за около седмица ще бъде затворена „Остромила“ откъм ул. „Димитър Талев“ за изграждане на кръгово кръстовище за една седмица.

За момента има забавяне на изграждане на бул. „Северен“, защото приоритет е „Коматеско шосе“, „Шести септември“ и „Руски“ каза кметът./Bnr