Джаз трио представя проектът „Съзнание“

Тромбонистът Георги Корназов пристига от Париж, за да представи проекта Сonscience (Съзнание). Концертът, част от поредицата джаз събития, инициирани от Камерна сцена – Пловдив, ще бъде на 17 май, сряда, от 19.00 часа в Първо студио на Радио Пловдив.

Домакините остават верни на идеята и мисията си да представят безапелационно утвърдени български имена на световната музикална сцена, едни от най успешните български артисти, записали името си в историята на съвременната джаз енциклопедия.

Георги Корназов ще излезе на сцената в Радио Пловдив с една от младите надежди на съвременната френска музика Армел Дюпа – пиано, както и Петър Салчев, вокал. Триото представя оригинални композиции с подчертано джазово импровизационен дух, но и белязани от съвременното класическо камерно звучене.
Композирана от Корназов, Салчев и Дюпа, музиката е дълбоко сакрално изживяване, едновременно тиха и крещяща интимност, визуализирана в красив кросоувър на елегантни мелодични линии и богата хармонична структура, естествено разрешени в посланията на лиричния текст и от действителността до съзнанието./BNR