60-секундна реклама на Пловдив ще се излъчва в Кан

40% от младите хора избират дестинациите, които да посетят, според това колко нестандарти и интересни снимки могат да направят.Най-доброто видео за града под тепетата е дело на софиянци

Двама столичани спечелиха конкурса за видео до 60-секунди, което ще бъде представено на фестивала в Кан “Cannes Lions”. 33 късометражни филма, създадени от общо 30 екипа се състезаваха в надпреварата, чиято награда е представянето на видеото и поемането на пълните разноски за участие във филмовия фестивал. Всички кандидати имаха на разположение точно 48 часа, в които да заснемат Пловдив през техния поглед, да монтират кадрите и да ги изпратят за участие в конкурса.

Отличеното клипче е дело на Яница Добрева и Александър Антонов. И двамата са родом от София, и са завършили висшето си образование извън пределите на страната. След обучението си в Англия, 27-годишният Алекс се връща обратно у нас и започва работа в рекламна агенция, занимавайки се с дизайн. Съдбата на 24-годишната Яница е същата, но тя се е съсредоточила върху копирайтинга.

Във видеото, двамата младежи показват Пловдив по един по-нестандартен начин. Те са направили кадри на различни надписи и табели предимно на емблематични търговски обекти в града, сред които можете да видите входа на зъболечебицата в Капана, магазин за платове и други.

Двамата споделиха, че са минали през много идеи, докато са избрали именно тази. Антонов заяви, че е попаднал на интересно проучване, според което 40% от младите хора избират дестинациите, които да посетят, според това колко нестандарти и интересни снимки могат да направят. „Пловдив е неоткрита дестинация за много хора. В инстаграм, например, много хора не искат да споделят познатата картина на Античния театър, а нещо, което те самите са уловили като дух на града, а другите посетители не са“, коментира той.

Яница и Александър ще заминат за Кан в края на месец юни, а тяхното видео, както и тези на всички други участници ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на общината.
www.kapana.bg