Нов строителен хипермаркет БИЛДО строят в Пловдив

През месец октомври в Пловдив ще отвори врати строителен хипермаркет БИЛДО. Той се изгражда на бул. „Цар Симеон“ – околовръстното шосе на жилищен район „Тракия“. Инвеститор е фирма „Павирани“, собственик на верига строителни магазини.

„Амбицията ни е да предложим професионално обслужване и голямо разнообразие от строителни материали, ВиК части, ел. материали, осветителни тела, бои и лакове, домашни потреби, подови покрития и системи за пречистване на вода“, съобщи за gradat.bg Анна Николова, съуправител на компанията.

Строителеният хипермаркет е съставен от две части, разделени с фуга: еднноетажна сграда за магазин и склад и двуетажна административно-битова част. Общата разгъната застроена площ на обекта е 3040,39 кв. м.

Търговската зона е разположена в еднопространствена зала с площ 1839.39 кв. м и вход за клиенти откъм бул. „Цар Симеон“. За максимално улеснение при пазаруване ще е разделена на 20 сектора според вида на предлаганите стоки. За зареждане на търговската зала е обособен склад с обща застроена площ 608.34 кв. м.
На втория етаж, който е осигурен с две стълбища, са разположени всички административно-битови помещения.

Едноетажната част е решена трикорабно, със стоманена носеща рамкова конструкция. Стените и покривът са от термопанели с пълнеж от полиуретан и дебелина 10 см.
Двуетажната част се изпълнява от монолитна ст.б. конструкция. За фасадите са предвидени стенни термопанели и окачена стуктурна фасада.

Архитектурният проект на строителния хипермаркет е изготвен от арх. Пею Марков, а цялостният екстериорен и интериорен дизайн е дело на Иво Цветков от фирма „Студио Готика.“ Металната конструкция се изпълнява от „Лалев“ ООД, а монолитното строителство е възложено на фирма „Инвест Контрол 7“. Изпълнител на фасадните системи е „Дуо Инвест“.
www.gradat.bg