Хлебарките, Ю Несбьо

ХЛЕБАРКИТЕ
Ю Несбьо

Стр.   384
Цена:16 лв.
ISBN: 978-954-357-348-6

Вторият случай на инспектор Хари Хуле от световната звезда на криминалния роман Ю Несбьо, чиито книги са продадени в 30 милиона екземпляра и преведени на повече от 50 езика.

Норвежкият посланик е намерен мъртъв в публичен дом в Банкок и инспектор Хари Хуле е пратен от Осло, за да се включи в разследването. А и да помогне да се потуши скандалът…

Хари бързо установява, че случаят има далеч по-дълбоки корени от едно случайно убийство. Там някъде се крие нещо повече, таящо се и дращещо повърхността. Или казано другояче – за всяка хлебарка, която се вижда в хотелската стая, има още стотици, пъплещи в стените.

Хари поема сред нестихващата шумотевица на тайландската столица, изпълнена с барове с танцьорки, с храмове, пушални за опиум и капани за туристи, и събира парчетата от историята на една смърт – въпреки че никой не иска Хари да го прави, дори самият той.

„Обратите са удоволствие… Приковаващ, безкомпромисен трилър.“ – „Буклист“

„Живописната долнопробност на Банкок се оказва природният елемент на Хари Хуле, макар Несбьо да поставя героя си в безкрайно ненорвежка обстановка.“ – „Индипендънт“