Колелата на UrbanX превръщат всеки велосипед в електрически

Смарт-колелата на UrbanX са направени от авиационен алуминий и се предлагат два варианта: UrbanX Booster с мощност 350 W и UrbanX Eco с мощност 240 W.

Смарт колелата издържат тегло до 140 килограма и заедно с акумулаторните батерии с капацитет 3500 mAh тежат 7 килограма. Капацитетът е достатъчен за изминаването на до 50 километра. Предлага се и допълнителна батерия с USB портове за зареждане на смартфона или друго мобилно устройство. Зареждането на акумулаторните батерии става за 1,5 часа. Има три режима на работа на новите колела – слаб, среден и силен.

И двата модела смарт колела за велосипеди могат да свързват със смартфон чрез Bluetooth и по този начин да се следи заряда, изминатото разстояние, скоростта и други.

Финансирането на проекта се осъществява чрез сайта за потребителско инвестиране Kickstarter. Самият проект стартира преди два дни и вече събра двойно по-голяма сума от поисканите $50 000. Всеки може да участва в кампанията, като моделът UrbanX Eco струва $299, а UrbanX Booster е с цена $399. Доставките започват в началото на това лято./kaldata