Зрението – основа на живота, Иван Неумивакин

ЗРЕНИЕТО – ОСНОВА НА ЖИВОТА
Иван Неумивакин

Стр.   252
Цена:12 лв.
ISBN: 978-954-376-125-8

Иван Павлович Неумивакин – един от основоположниците на космическата и комплементарната медицина, доктор на медицинските науки, професор. Действителен член на Руската и Европейската академия по естествени науки, Международната академия на милосърдието, Заслужил изобретател на Русия, лауреат на Държавна награда.
За многогодишната си дейност в областта на разработването на теоретичните основи на традиционната народна медицина и тяхното внедряване в практиката на здравеопазването е награден със Златния знак на „Елита на специалистите по народна медицина“ и кехлибарената звезда на Магистър по народна медицина. Световната здравна организация със съдействието на министерството на здравеопазването на Руската федерация го наградиха с международната награда „Професия за живота“ и с ордена „За чест, доблест, милосърдие, съзидание“, Европейската академия по естествени науки го награди с „Голям златен кръст“ – първа степен, Международната академия за милосърдие – с най-високия орден за милосърдие, Руската православна църква – с орден на Светия Благоверен княз Даниил Московски – трета степен. Удостоен е със званието „Наставник в науката и практиката“ и с общественото признание „Личност на Русия“.
Виталий Александрович Зверев – лекар-офталмолог от най-висока категория, академик на Международната академия по екологични науки и безопасност на жизнената дейност, Световната академия на науките по комплексна безопасност, Международната академия за неотложни проблеми, член-кореспондент е на Руската инженерна академия.
През 1993 година, като Главен офталмолог на военно-космическите сили на министерството на отбраната на Руската федерация обоснова нови теории за етиопатогенезиса на миопията и първичната откритоъгълна глаукома и разработи действени методи за тяхното лечение.
Автор е на редица изобретения в областта на квантовата медицина и серия прибори за спектрална оптична терапия: „ЗвеЛеж“, „ОПЕК“, „АСИР“, „АПЕК“, „Геска-полицвет“, „Релакс-НТ“ и други, благодарение на които се подобри и възстанови зрението на десетки хиляди пациенти в Русия, страните от ОНД, Германия, Франция, Австрия, САЩ, Канада, РЮА, Австралия, Монголия, Тайван, Китай и други.