На 8 март за жените… и още нещо…

Българката, според последните данни на Националния статистически институт, е по-скоро средно висока жена, през последните години обаче, с няколко килограма отгоре.

Не е изненада, че живее по-дълго от мъжете, но сериозно има да догонва средната европейка по дълголетие. Повечето българки са с висше образование. Раждат все по-късно, омъжват се все по-рядко и са по-зле платени от мъжете.

На 8 ми март за женското здраве, самочувствие и права в програма „Ден след ден“ говорим с д-р Мария Папазова и Надежда Дерменджиева, директор на Българския фонд за жени.

До 17 часа в програмата и два пловдивски акцента. Проектът „Иновативни училища“- 200 хиляди лв. предвижда Община Пловдив по Програмата за иновативно училищно обучение за 2017 г. Говори кметът Иван Тотев, а Веселина Пеева ще ни разкаже за ОУ „Васил Левски“ в район „Източен“, където успешно се реализира практиката.

Как и кога ще бъде преместен Музея на авиацията от Крумово в Пловдив? Отговор на този въпрос търси Нели Бистрашка от доц. д-р Соня Пенкова, директор на Националния военноисторически музей.
Акцент е и здравната тема. От главния секретар на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков ще разберем от 1 април, когато влиза в сила новия НРД , какви безплатни стоматологични услуги ще ползваме.

Преди изборите – нагласи на избирателите и данни на социолозите- Първан Симеонов от „Галъп“ с прогнози от последното им проучване./bnr