Рашко Младенов обеща 6 млн. лв. за културни проекти до края на март

Първите шест милиона лева, с които държавата ще финансира проекта „Европейска столица на културата – Пловдив 2019“, трябва да бъдат преведени до края на март.
Това се очаква от мен и аз ще настоявам за това, защото виждам, че се работи много сериозно. Това заяви в Пловдив министърът на културата в служебния кабинет Рашко Младенов на среща с кмета Иван Тотев и директори на местни културни институции.

На този етап колегите от фондация „Пловдив 2019“ одобряват второто набиране на проекти, като в началото на април ще бъдат отправени и покани за сключване на договори. Ако до края на март средствата наистина бъдат прeведени в съответствие с плана за действие, няма да имаме основания за притеснения, заяви кметът Иван Тотев.

Като пример за сериозната работата от страна на културните институти министърът посочи ремонтите на Археологическия музей и на Драматичния театър, както и предстоящата реконструкция на Кукления театър и на Концертна зала.

Проблемите са назовани, ще се решават в движeние, но някои от решенията има нужда да бъдат гласувани от народните представители, обобщи министър Младенов.
www.dariknews.bg