Спас Гърневски откри фрапантни нарушения в сделката с Панаира

Щетите за община Пловдив от сделката за Международния панаир с дружеството Пълдин туринвест по мои изчисления са огромни – между 130 и 150 млн. лв., заяви в интервю за Радио Пловдив Спас Гърневски, общински съветник и представител на общината в Общото събрание на акционерите.

Според Гърневски, който няколко месеца извършва щателна проверка на сделките и имуществото на Международния панаир, са констатирани фрапантни нарушения, които ще бъдат представени в специален доклад на утрешната сесия на Общинския съвет.
Ако съветниците утвърдят документа, за нарушенията ще бъдат сезирани Окръжна прокуратура и държавните институции, каза общинският съветник.
Той допълни, че трябва да се вземат спешни мерки да се защити собствеността на общината, а крайната дата за това е 19 април 2017 г., когато изтича 10-годишният давностен срок на сделката.
Спас Гърневски подчерта, че неговото разследване няма нищо общо с предсрочните избори, макар че той отново е включен в кандидатдепутатската листа на ГЕРБ на 10-то място./bnr