Осъдиха Facebook

Безспорно най-известната социална мрежа по целия свят е Facebook, което си личи и от печалбите за 2016 г., възлизащи на 3.6 милиарда долара само за последното тримесечие. За изненада на всички нейни потребители, американски съд ѝ наложи една доста солена глоба. Санкцията е от 500 милиона долара, а причината – кражба на технология за виртуална реалност.

Компанията Oculus, която Facebook купи през 2014 г. за 2 милиарда долара, се оказа, че използвала чужд софтуер. Той бил вграден в очилата Oculus Rift, които бяха пуснати на пазара миналата година. Те могат да се намерят и у нас, само че цената им е доста солена.

Според обвинението устройството е изградено с помощта на получен неправомерно компютърен код от геймърската компания ZeniMax, пишат медиите от другата страна на Океана. От Oculus обаче отричат това да е вярно и смятат да обжалват решението на съда./inewes.bg

И още: Facebook,нарушава
правилата за използване на лични данни събира и съхранява данни на хора, които не използват интернет мрежата за социални контакти.

„Според нас съхраняването на данни на трети страни, без те да използват мрежата, противоречи на законите за защита на личните данни“ заяви Йоханес Каспар , директор на хамбургската централа на Федералната служба за защита на личните данни в Германия, цитиран от АП.

Публикувано на
Свят