Неподвижните звезди, Рейнолд Ебертин

НЕПОДВИЖНИТЕ ЗВЕЗДИ
Рейнолд Ебертин

Стр.    120
Цена:  11 лв.

Тази книга е плод на дългогодишни изследвания и проучвания – първоначално от Елсбет Ебертин, която събира данни за неподвижните звезди повече от 30 години, впоследствие информацията е допълнена, дообогатена и редактирана от сина й Рейнолд Ебертин – основателя на космобиологията, и Георг Хофман. Подобно на „Четирикнижието” на Птолемей, тази разработка е в основата на цялата информация, достъпна ни днес за неподвижните звезди.
Съвременната астрология признава, че неподвижните звезди оказват влияние върху личността, ако образуват съвпад с рождена планета по дължина, оказват и още по-голямо въздействие, ако конюнкцията е и по ширина. Изтъкната на асцендента или медуим цели звезда се смята за индикация за признание, постигнато през живота.

Тази книга съдържа описанията на 73 неподвижни звезди, като дава информация за основната им природа, наред с многобройни примери. В приложението са поместени географските дължини на звездите за периода от 1920 до 2010 година с цел читателят лесно да открие поставянията им в космограмата си. Други таблици съдържат географската дължина, деклинацията, прякото възкачване и годишното им отместване.

Поради многогодишните му изследвания върху връзката между анатомичните съответствия и зодиакалните градуси, и заради обоснованото използване на полупунктовете, Ебертин е смятан за основателя на съвременната космобиология.