Турската полиция откри атентатора Абдулкадир

Екстремистът, който окървави Истанбул в новогодишната нощ – уби 39 души и рани други 70, най-накрая беше заловен в дома на резидента на „Ислямска държава“ в града. Там той бил от три дни, издават източници от властта.

Турската полиция откри атентатора Абдулкадир Машарипов в истанбулския квартал „Есенюрт“, където било 4-годишното му дете. Заедно с него са арестувани още четирима човека, сред които има и жени. Според първоначалната информация Машарипов оказал съпротива при задържането си.

Търсенето на атентатора било съсредоточено в Истанбул, защото униформените имали информация, че той не е напускал града. Със залавянето му турската полиция бележи огромен успех, защото досега не е залавян жив джихадист, извършил нападение.

Повече подробности за ареста предстои да бъдат оповестени на брифинг. Засега се знае, че Машарипов е влязъл в Турция от Иран. Вчера турският вицепремиер заяви, че атентатът е бил планиран внимателно и е дело не само на джихадистката групировка „Ислямска държава“, но и на неуточнена от него разузнавателна организация./inews.bg

Публикувано на
Свят