В район „Южен“очакват нови тротоари и паркоместа

Нови тротоари ще има в пловдивския район „Южен“. Това съобщи в студиото на Дарик радио районният кмет Борислав Инчев.

22 000 лв. от бюджета са заделени именно за това, като се очаква изграждането им да започне след няколко месеца. С парите ще бъдат ремонтирани и съществуващи пейки и антипаркинг колчета.

Други основни акценти в работата на районната администрация ще са осигуряването на достатъчно паркоместа в район „Южен“ и изграждането на нови площадки. 60 хил. лв. са предвидени за строежа на детските кътове за игра, уточни Инчев. Ще се работи и по поставянето на няколко заслона на спирките от градския транспорт, където те липсват.

На много от невралгичните булеварди ще бъдат поставени и повдигнати пешеходни пътеки, за да се избегнат пътнотранспортни произшествия.

За първи път са заделени целево и 20 хил. лв. за подмяна на осветлението в района, похвали се Борислав Инчев. Той допълни, че към края на 2017-та година се надява да започне реконструкцията на ул. „Даме Груев“, която се нуждае от цялостен ремонт. За него вероятно ще са нужни над 2 млн. лв., но те ще бъдат осигурени от голяма община, като ще се работи поетапно за всеки един от участъците на улицата.
www.dariknews.bg