Вера, Александър Снегирьов

vera_front

ВЕРА
Александър Снегирьов

Стр.   224
Цена:15 лв.
ISBN: 978-954-515-376-1

Александър Снегирьов е роден през 1980 г. в Москва. Учи архитектура, завършва политология, активно сътрудничи на списанията „Знамя“, „Октябрь“ и „Новый мир“. Автор е на седем романа, четири от които са лауреати на най-престижните руски литературни награди. „Вера“ е финалист на „Русский Букер“ за 2015 г. и е обявена за национален бестселър.

„Вера“ е роман, който докосва най-тънките струни и осветява най-тъмните ъгълчета в нашето съзнание, прозира причините за явленията и обобщава тенденциите. Цялата национална галерия от образи е събрана в един-единствен искрящ символ – Вера.
Валерия Пустовая, „Новый мир“

 

Всеки малък детайл създава цял нов образ, гради социален типаж с десетилетна история: авторът с еднаква лекота разказва за селячката от колхоза и за преситената от луксозния живот столичанка, прескача от Втората световна война до бежанската криза. Този роман е като картина на Йеронимус Бош – ала с много тънка ирония.
Дмитрий Самойлов, „Московский комсомолец“

 

Авторът е надарен с онова рядко остроумие, което веднага отличава добрата литература от наистина прекрасната. „Вера“ е книга, която бихте искали да четете отново и отново, за да запаметите някои моменти и да ги цитирате при нужда.
Ксения Друговейко при връчването на премията „Национален бестселър”

 

Силен роман. Много силен роман!
Павел Крусанов, писател

 

Сгъстена, кинематографична, емоционална проза, без нито един излишен герой, без нито един излишен ред, без нито един излишен епитет.
Наталия Кочеткова (lenta.ru)