Да подкрепим родопската каба гайда!

noviniДа запазим уникалния български фолклор!
Вярваме, че каба гайдата, музиката и традициите й, като уникална част от културното наследство на човечеството, обогатяват всеки един от нас, обществото ни и света. Нашата задача е да помогнем на повече хора от цял свят да се докоснат до магията им.
kabagaida 1

Ценим родопските традиции, фолклор и култура. За нас те са източник на житейска мъдрост и вдъхновение. Вярваме, че звученето на каба гайдата, когато тя свири в Родопите, е специално и всеки трябва да знае това от личен опит.
Подкрепете ни!
На 16-ти Май 2016 година стартира кампанията ни за набиране на средства. Помогнете ни да я разгласим чрез Thunderclap.
От 2012 година в свободното си време ние изготвяме безплатни учебни материали, даваме уроци (онлайн и на живо в София), организираме занимания за деца, представяме каба гайдата и събираме почитателите й по цял свят.

kabagaida 2

Тази есен сме канени на два от големите фестивали в САЩ – Chicago World Music Festival и Richmond Folk Festival с общо над 700 000 посетители. Очакват ни и в New York, Washington, Boston, Baltimore.Имаме нужда от 15 000 лева за самолетни билети, визи и организация на турнето. Събраните средства от турнето ще помогнат да вложим повече време и сили и ще подобрят това, което правим.
Повече на http://www.kabagaida.com/