Двудневният фестивал „Здравей, Здраве“ започва

Пловдивският фестивал на здравословния живот „Здравей, Здраве“ ще се проведе на 16 и 17 април в Дома на културата „Борис Христов“.

Тазгодишното издание е посветено да децата и носи мотото: „Децата в нас, децата около нас“. Всички подготвени теми и презентации слагат на фокус грижата ни като родители, учители, възпитатели на децата, които днес носят нова информация и качества на земята- чувствителни и талантливи, деца-учители на своите родители.

Повече от 65 лектори с утвърдени качества и опит ще се представят в лекционните зали на сградата. Предвиден е детски кът и работилници, където аниматори и опитни специалисти ще се занимават с децата докато родителите обхождат фоайетата с изложените стоки и услуги, всички с поглед към здравето. И тази година спортната програма ще бъде богата и активна, провеждаща се в две зали на последния етаж на Дома на културата и на открито в градската градина.

Съорганизатори и партньори на фестивала са Община Пловдив, дирекция „Спорт и младежки дейности“ и фондация „Пловдив 2019“.
Пловдивският фестивал на здравето се превръща в национален и през тази година ще се проведе последователно в още пет града в страната – Ямбол, Кърджали, Казанлък, Троян и Търговище. Ямбол ще бъде домакин на фестивала на 23 и 24 април, Кърджали – на 7 май, Казанлък – 7 и 8 май, Троян 11 и 12 юни, Търговище – 8 октомври./BNR