Чувствам се морално омерзен! Главният архитект на Пловдив за тютюневия склад

Не знам кои са собствениците. В правния мир е известно, че това е „Одрин 8” ЕООД, но аз не знам кои са те. Това заяви пред Радио Пловдив главният архитект на Пловдив Румен Русев по повод собствеността на тютюневия склад на ул. „Одрин” №8 зад автогара „Юг”, който вече е полуразрушен.

plprotest4Изненадващо арх. Русев отрече да има фалшив документ за собственост, каквато информация се тиражираше предишните дни. Никога не съм казал, че има фалшив документ. В общината има документ, чието съдържание само се разминава с това, което е написано от министерството на културата, обясни главният архитект. А след това потвърди, че това разминаване може да навежда на най – различни мисли, дори и фалшификация.

Архитектът не отговори на въпроса има ли общината вина за събарянето на сградата, само заяви, собствениците са задлжени пред закона.

По повод вчерашната закрита за медиите среща между представителите на общината, министерството на културата и собствениците на тютюневия склад арх. Русев каза, че само е бил домакин на уговорена още предния ден среща. На нея се е явил упълномощен представител на собствениците – адвокат Георги Илчев, на когото са били връчени предписания за спиране на разрушенията, обезопасяване на обекта и възстановяването му в автентичния вид. Не е имало размяна на реплики, нито каквито и да било коментари, заяви арх. Румен Русев.

Морално изключително се чувствам отговорен, дори омерзен – така главният архитект на Пловдив коментира казуса с неизяснената собственост и полуразрушаването на тютюневия склад зад автогара „Юг”./BNR