Празнуваме Трифон Зарезан

С ритуал по зарязване на лозята в с. Брестник Лозаро-градинарският факултет на Аграрния университет в Пловдив ще отбележи днес своя празник и Деня на Трифон Зарезан.

Жителите на Крислово празнуват днес Трифон Зарезан. Честването започва с водосвет в центъра на селото, а лозарите тръгват по къщите да зарязват с украсена каруца. Провежда се и традиционният конкурс за най-добро домашно вино. Празникът продължава с песни и танци до вечерта.

С традиционните пехливански борби в Асеновград ще отбележат празника Трифон Зарезан. Надпреварата се провежда в едноименната местност над града. Преди старта на борбите празнична света литургия ще бъде отслужена в параклиса „Св. Трифон“, а на поляната наоколо се организира народно веселие.
Радио Пловдив Новини Ангел Костадинов Асеновград домашно вино
11 Google +0 0 0 print Отпечатай
Още от категорията
„Адата“ ще бъде новата атракция на Пловдив

Остров Адата става зона за отдих и един от центровете на Европейската столица на културата през 2019 г. Съдебните дела на държавата с реститутите вече са приключили, съобщи кметът Иван Тотев. 90 дка е цялата площ на острова, от които общината притежава едва 5 дка, предимно като сервитутна зона около моста. Част от острова попада в НАТУРА..
публикувано на 01.02.16 в 12:25
Запълват дупките по големите булеварди в Пловдив

Поетапно изкърпване на улични дупки започва община Пловдив. След като снегът се стопи, по много от уличните платна зейнаха малки и големи ями. Ще се работи на този етап по „Руски“, Коматевско шосе, Кукленско шосе, бул. „Освобождение“ в район „Тракия“, съобщи кметът Иван Тотев. С около 300 000 лв. ще се попълват фугите, появили се по асфалтирани..
публикувано на 01.02.16 в 12:15
Отдаваме почит на репресираните и жертвите на комунизма

Членовете на Съюза на репресираните в Пловдив ще се поклонят днес пред жертвите на комунизма. Пред паметника на репресираните на пл. „Стефан Стамболов” до сградата на общината ще бъде почетена паметта на хилядите знайни и незнайни, загинали в борбата срещу терора на тоталитарната власт. От Съюза на репресираните от комунистическия терор в..
обновено на 01.02.16 в 11:21
Стефан Левашки оглави Адвокатската колегия в Пловдив

Стефан Левашки е новият председател на Адвокатската колегия в Пловдив. Той е спечелил с 18 гласа повече над другия кандидат за поста – адвокат Емилия Недева. 560 адвокати от близо 1200 са участвали в избора. За първи път от години се случва да има над 50% гласували, коментираха пловдивски адвокати. На събранието е избран и председател на..
публикувано на 01.02.16 в 11:14
Младеж от Белозем загина при катастрофа

Катастрофа с един загинал в първите минути на днешния ден. Сигналът за инцидента в село Белозем е подаден на спешен телефон 112, от 19-годишен от селото. По първоначални данни лек автомобил “БМВ”, управляван от 19-годишен младеж от селото, поради движение с несъобразена скорост и съприкосновения с друг участник в движението, изгубил управлението..
публикувано на 01.02.16 в 10:43
Монтират антипаркинг колчета в район „Южен“

В район „Южен“ стартира от днес акция по монтиране на антипаркинг колчета. Първите 30 съоръжения ще бъдат поставени на предварително определени места от застроената страна на бул.“Македония“ в участъка между улиците „Даме Груев“ и „Скопие“. Целта е да спре нерегламентираното паркиране на автомобили по тротоарите и улиците, които създават..
публикувано на 01.02.16 в 07:46
Свлачище на пътя Кричим – Девин

Свлачище се е образувало на пътя Кричим – Девин, след язовирната стена, при разклона за хижа „Череша“. Падналите камъни са на територията на Областното пътно управление в Смолян. Сигналът е получен около 15 часа, като свлачището вече е почти разчистено. Засега пътят е отворен, а специалисти ще преценяват дали да бъде поставено ограничение. Въпреки..
публикувано на 31.01.16 в 17:22/БНР