Планетата вода, Борис Акунин

Print

ПЛАНЕТАТА ВОДА
Борис Акунин

Стр. 496
Цена: 17,90 лв.

„Ако Пушкин беше опитал да напише детективски роман, може би щеше да се получи нещо подобно”
Ню Йорк Таймс

Любимецът на читателите Ераст Фандорин продължава своята самотна битка със злото. Сборникът „Планета Вода” събира в себе си три невероятни разследвания на джентълмена-детектив, които са тема на трите повести, класифицирани от автора като „технократска“, „носталгична“ и „идиотска“.

Двайсети век, донесъл безброй страдания на човечеството, започва с надежди за един по-добър свят. Ераст Петрович се скита по света в търсене на спокойствие и душевна хармония, но се натъква на озадачаващи събития и заплетени престъпления, които постоянно го връщат към стария му занаят въпреки неговата воля.

Съдбата го прави участник в потресаващи събития на загадъчен остров сред Атлантическия океан, където се натъква не само на садистичен престъпник, но и на неща, които човешкият разум отказва да приеме за възможни.
Жестоко престъпление в затънтената руска провинция кара Ераст Петрович да напусне сладкия живот в Париж, за да намери убиеца на една жена, която някога е обичал.

И накрая… разследването на влаков обир в Полша изправя на пътя на Фандорин личности, на които предстои да решават съдбата на Русия, Европа и света; хора, над които историята все още не е издала окончателната си присъда – кукловодите на предстоящата огромна човешка трагедия.