Балетно студио „Буратино“ чества 55 години със спектакъл „Споделени моменти“ в Дома на културата

На 26 юни 2022 г., неделя, от 19.00 ч. на сцената на Дома на културата „Борис Христов“, пловдивското Балетно студио „Буратино“ ще отбележи 55 години от създаването си.

В далечната 1967 г. инициатор, организатор, вдъхновител и пръв балетен педагог на школата е Русалия Кирова, солистка в балета на Пловдивската опера.

Русалия Кирова става инициатор и педагог и на първите балетни класове към Музикалното училище, днес НУМТИ „Добрин Петков“ Пловдив.

От 1986 г. школата получава името си Балетно студио „Буратино“, продължавайки традициите и до днес. Неотменно място за танцовите изяви на школата вече 55 години е сцената на Дома на културата „Борис Христов“.

„Споделени моменти“ е заглавието на спектакъла, подготвен от Балетно студио „Буратино“ по повод важната годишнина. Музиката е специално подбрана и включва произведения от Глинка, Гуно, през Цимер, Арлен до Георги Андреев. Хореографията е дело на проф. Желка Табакова и д-р Бонка Матова.

„Спектакълът споделя една любов – истинска, красива, много игрива, но и много щастлива! Тази любов балетното студио „Буратино“ желае да празнува с ПУБЛИКАТА. Участват всички ученици на балетната школа и гости – солисти. В концерта ще се включат и много бивши ученици, както и приятелите от ансамбъл „Дилянка“ с художествен ръководител Мария Кьосева и Мюзикхолен театър Пловдив с художествен ръководител и хореограф Ники Серафимов, носител на Награда Пловдив 2022 г. Всички ние, ще излезем на сцената самостоятелно със своя облик, с откритото си лице с вече създаденото си име!. С приятелите си! Каним всички – малки и големи пловдивчани“, каза по повод предстоящото събитие Маша Иванова, балетен педагог и художествен ръководител на БС „Буратино“.

Спектакъл „Споделени моменти“ се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града.

www.plovdiv.bg