Галерия „Етерна“ със специална изложба

Gallery Aeterna ще представи празнична изложба по повод четири години от създаването си.

В рамките на тези трудни времена, белязани от пандемия, локдауни, война и инфлация, галерията успя да заеме достойно място на културната сцена в Пловдив.

Макар 4 години да не са дълъг период, особено за утвърждаването на културни центрове, „Етерна“ стана арена на много стойностни изложби и успя да представи творчеството на доказани имена във визуалните изкуства.

В галерията се проведоха и редица събития с образователна и социална насоченост, като уъркшопи за рисуване за деца, творчески работилници за празнични декорации, театрално-образователни събития, четения, научни семинари и др.

За рождения си ден галерията ще представи една по-различна изложба, която ще бъде поставена и в двете зали, намиращи се в безистена на Главната улица.

В едното изложбено пространство ще бъдат представени по няколко творби на автори, които през годините са правили авторски изложби в галерия „Етерна“. Сред художниците са Светлозар Чавдаров, Атанас Хранов, Илия Йончев, Яна Костадинова, Иван Минчев, Илиян Савков, Невена Дякова- Чавдарова, Петко Ломски, Георги Симов, Таню Митев и Георги Йорданов.

В другата изложбена зала ще бъдат експонирани творби на класиците на българското изобразително изкуство. В „златния сет“ ще има творби на старите майстори, специално подбрани от галериста Стоян Даскалов.

Изложбата ще бъде тържествено открита на 23 юни от 18:30 часа и ще може да бъде видяна в галерия „Етерна“ до 15 септември.

www.plovdivtime.bg