Националното юбилейно турне „Космическата Валя Балканска“ 2022 стартира от Пловдив

Фоклорен ансамбъл за народни песни и танци „Родопа“ – Смолян с гордост представя на 18 май в Пловдив, зала Сила старта на националното юбилейно турне „Космическата Валя Балканска“.


     

  

novini
Да запазим уникалния български фолклор

 

18 май, 20:00
Комплекс С.И.Л.А.
, ул. „Тракия” 50

В мултиумедийния концерт-спектакъл, режисиран от Адриан Петров, до легендарната Валя Балканска на сцената застават музикантите,певците и танцьорите на ансамбъла и специалните гости: „100 каба гайди“ , ансамбъл „Еподай“, гайдарски състав „Дельо Хайдутин“, дългогодишния неизменен партньор на Валя – гайдарят Петър Янев и огнената Деси Добрева.

Всички знаем и се гордеем, че от години неземният глас на Валя Балканска се рее в Космоса с изпълнението на песента „Излел е Дельо хайдутин“, което е включено в златната плоча на американските космически апарати „Вояджър“. Гласът й пътува между звездите,но самата Валя Балканска не спира да пътува по земята и да се среща с обичащата я публика. За това този мащабен спектакъл е реверанс към таланта и обичта на Валя към публиката, с която тя ще може да се срещне със серия от концерти в цялата страна, чийто график скоро ще публикуваме.

Премиерата е на 18 май в Пловдив, зала СИЛА!

Билети:
Билетен център пред Община Пловдив
Мрежата на EVENTIM – https://www.eventim.bg/bg/bileti/kosmicheskata-valya-balkanska-plovdiv-kompleks-s-i-l-a-580704/event.html
bilet.bg – https://bilet.bg/bg/events/kosmicheskata-valia-balkanska-nacionalno-iubileyno-turne-2022/3102

m.filibe.com

РУБРИКА ЗА БЪЛГАРСКА НАРОДНА МУЗИКА

Уважаеми любители на българската народна музика, очаквам Вашите коментари, репортажи, материали и снимки, свързани с уникалния ни фолклор у дома и по света на e-mail: agurdev@abv.bg.Благодаря Ви! 

                                                               Антон Гърдев

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.