Театър в Галерията“ тръгва с моноспектакъл и концерт

С моноспектакъла на Милко Йовчев „Списък с всички страхотни неща“ и акустичен концерт на Димитър Еленски в Галерия Arsenal of Art тази вечер започва новият културен проект в Пловдив „Театър в галерията“. Той предвижда да среща публиката с театрални миниатюри до края на годината, като през някои от месеците са планирани участия в репетиции на открито, кръжоци и творчески срещи.

„Два ангела и една Ева“ – така шеговито се представя ядрото на проекта. В него няма нищо библейско, освен имената на замесените. Всички от Пловдив, напускали го през годините и завръщащи се за малко или за повече.

Ръководител на „Театър в Галерията“ е завършилият в Англия висшето си образование Ангел Петров, който след 6 години се връща в родния си Пловдив. Творческото сърце е актрисата от НТ „Иван Вазов“ Ева Данаилова. Двамата са съученици от Математическата гимназия и след среща, в която намират пресечни точки на заниманията си, решават да създадат нещо заедно. Към идеята си привличат и художника Ангел Гешев с неговата галерия в квартал Капана.

Проектът е финансиран от Национален Фонд Култура. Входът за събитията ще е свободен, но в контекста на ковид-средата, ще се спазват всички актуални противоепидемични мерки./bnr