Инспектираха реконструкцията на стадион „Тодор Диев“

Напредъкът на строително-ремонтните дейности на стадион „Тодор Диев“ провери заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев.

Той бе посрещнат от представители на собственика на ФК „Спартак“ Пловдив Динко Миленчев, които му показаха откъде е стартирал ремонтът. В помещенията под централната трибуна вече са обособени две големи съблекални – за домакините и за гостуващите отбори. Досегашните седалки на централната трибуна и предпазните съоръжения пред нея вече са изцяло демонтирани. Подготовка върви и за терена, на който ще се разположи основният паркинг на спортния комплекс, който ще побира около 250 автомобила.

Стадион „Тодор Диев“ по проект ще бъде изграден с три сектора за общо 8200 зрители, като всички места ще бъдат покрити. Трибуна няма да има само в южната част на комплекса, където ще бъде разположен паркингът. „Тодор Диев“ ще разполага с ВИП ложа, зала за пресконференции, лекарски кабинет, кабинет за допинг-контрол и ще покрие напълно изискванията за провеждане на мачове от efbet-лигата на българското първенство.

Инвестицията е на стойност около 7 и половина милиона лева, а амбициите на собственика са комплексът да бъде напълно готов за мачовете от есенния полусезон на шампионат 2023-2024 година.

„Впечатлен съм от напредъка, който виждам само в рамките на първите 40 дни от дейностите. С осъществяване на пробива под жп гара Пловдив, който предстои да бъде извършен от НКЖИ, с разширението на улица „Кукуш“ и новия бетонен мост, районът ще придобие съвсем друг облик и модернизираният стадион ще бъде истинско украшение в тази част на града“, коментира Пламен Райчев.

Той възнамерява в скоро време да посети и клубната база на ФК „Спартак“, където тренират над 350 деца от школата. За там също са предвидени над 2 милиона инвестиции, като освен реконструкцията на основния терен, ще бъде изградено още едно открито игрище, терен с изкуствена настилка и покрито игрище.

www.plovdiv.bg