Последният викингски крал, Ян Уве Екеберг

ПОСЛЕДНИЯТ ВИКИНГСКИ КРАЛ
Ян Уве Екеберг

Стр.    384
Цена: 19.99 лв.
ISBN:  978-619-161-244-4

Отправете се на историческо пътуване в миналото с историята на последния викингски крал

„Чиракът на войната“ е първият роман от историческата поредица „Последният викингски крал“, в която авторът на популярната и у нас серия „Времето на меча“ достоверно и по изключително вълнуващ начин разказва за живота на Харал, най-великия и последен викингски крал на Норвегия, който завладява голяма част от Европа.

Харал расте без баща и е най-малкият син на майка си Оста, която управлява имението. Във вените на Харал тече буйна и кипяща кръв, която по-късно го отвежда на бойното поле, където сбъдва най-голямата си мечта – да участва в битка с брат си Улав. На бойното поле се среща и със своя най-голям враг, Рагнар. Тук жаждата за мъст на младия воин се засилва още повече, защото загубите му са жестоки. Заварва на смъртно легло любимата си сестра, която преди голямата битка, в която се срещат Харал и неговият смъртен враг, за да го запази жив, приема на стане съпруга на Рагнар.

Как ще се успокои кипящият и напиращ за отмъщение дух на Харал?
Ще утоли ли жаждата си за мъст? Успява ли да застане очи в очи със смъртния си враг?
Ще отмъсти ли за всички сторени злини на семейството си?

Ян Уве Екеберг е автор на историческа трилогия „Времето на меча“, сравнявана с „Рицарят тамплиер“ на Ян Гиу и „Устоите на земята“ на Кен Фолет. Писателят ни въвежда увлекателното размирния XII век, изпълнен с борби за власт и земи.

Въздействаща трилогия е изградена върху митологичните норвежки саги и се състои от книгите – „Времето на меча“, „Кралеубийците“ и „Светият олтар“.

Верен на стила си Ян Уве Екеберг отново ни въвлича в невероятно повествование, отправящо ни в кървавото минало на Европа.

Ян Уве Екеберг повече от трийсет години е водещ на новините на един от най-гледаните норвежки телевизионни канали – ТВ2. Автор е на няколко биографични книги, но именно трилогията „Времето на меча“ му спечелва място сред елита на норвежката литература.