Фалшив речник на смешните фрази, Иван Раденков

ФАЛШИВ РЕЧНИК НА СМЕШНИТЕ ФРАЗИ
Иван Раденков

Стр.    80
Цена: 16 лв.
ISBN:  978-619-164-422-3

Уважаеми любопитни и прелюбознателни читателю, в момента държиш първия фалшив речник на всички времена, отпечатан съвсем съзнателно с идеята да даде невярна информация относно произхода на някои забавни фрази в нашия цветист език.

„Кому е нужно това! Защо?“, ще възкликне някой учен отчаяно.

А аз ще отговоря:

„Заради фантазията. В чест на творческия дух и на неограниченото въображение на децата. За да ни е славно и забавно, дори да имаме таралеж в гащите. Защото често гледаме през крив макарон, защото понякога сме развейпрах, а друг път се правим на дръж ми шапката, но винаги сме на всяка манджа мерудия, освен ако не хванем на баба ни хвърчилото. Ох, извинете за тези объркани слова: май взе да ми хлопа дъската.“

Изданието е реализирано с подкрепата на Министерството на културата.

 Иван Раденков е детски писател, откакто е баща (2012 г.). Двамата му сина го карат ежедневно да изживява второ детство, в което заедно правят бели и създават итории. Всяко тяхно приключение е вдъхновение за нови разкази с картинки, а понякога и музика.

Защотo Иван е и музикант и в неговите книжки често четем текстове на песни, а в приложени дискове чуваме музика с китари и барабани, която децата харесват. (за справка виж поредиците „Книги за татковци“, „Истории от големия двор“, „Котаракът Франт и загадъчният остров“, „ Вкусът на приключенията“, „Велосипедисти край езерото „Папийон“, „Фалшив речник на смешните фрази“. Иван е носител на Националната награда „Константин Константинов“.

Неподправените, искрени и засмяни истории на Иван Раденков вече се изучават от децата в трети клас.