Симфоничната поема „България в музика“ в Културен център „Тракарт“

„България в музика“ – симфонична поема „България“ по Румен Бояджиев- син, пловдивчани и гости на града могат да чуят в Културен център „Тракарт“ на 23 ноември от 18 ч.

Събитието е организирано от Къща за музикални вълшебства „Дивизи“.  Това е интерактивна музикознайница – среща с композитора Румен Бояджиев – син и диригента Найден Тодоров.

„България в музика“ ще се проведе в зала „Тракарт“ при спазване на противоепидемичните мерки, като за всички лица над 18г се изисква зелен сертификат, за да присъстват. Водещ ще е Диана Петкова.

Проектът БГ БРАВИСИМО, организиран от Къща за музикални вълшебства „Дивизи“ и подкрепен от НФК – програма „Публики“21 – „Творческа намеса в дигитална и публична среда“ е симбиоза между концертна и образователна дейност с цел формиране на детска аудитория в активна и образована публика.

Постоянната група участници са деца на възраст 5- 12г. Те ще имат шанса да присъстват на шест интерактивни концерта – всеки на различно място в гр. Пловдив и посветен на творчеството на различен български композитор. Участници в концертите са изявени български творци, които ще могат да общуват активно с публиката.

Проектът ще завърши с фестивален концерт с програма изцяло от българска музика, в изпълнение на децата, участвали в събитията.

www.plovdivtime.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.