Храмът на хилядата лица, Джон Шорс

ХРАМЪТ НА ХИЛЯДАТА ЛИЦА
Джон Шорс

Стр.    448
Цена: 19.99 лв.
ISBN:  978-619-030-076-2

В „Храмът на хилядата лица“ Шорс съживява легендарния храм Ангкор Ват, неповторимата красота на богато украсените, изсечени от камък, кули и статуи.

В този пленителен роман се разказва за случилата се преди хиляда години загуба на една империя, което поставя на изпитание кралската любов и подтиква възраждането на героизма.

Когато кхмерската империя е брутално превзета, принц Джаявар се разминава на косъм със смъртта от ръката на Индраварман – завоевателя на чамския крал.
Изгубили родината си, той и неговата мистична съпруга Аядеви създават таен лагер в джунглата, за да съберат армия, която ще е достатъчно голяма да освободи окупираната родина.
Междувременно завоевателят Индраварман управлява с железен юмрук, дори насъсква най-доверените си хора един срещу друг и смазва всеки намек за неподчинение.

От семейството на бедния рибар, чиито синове намират кураж да вдигнат оръжие срещу потисниците, до красивата булка, която неочаквано се превръща във военна плячка, и амбициозния воин, чиято вярност е поставена на изпитание,

„Храмът на хилядата лица“ разгъва пред нас незабравима сага за любов, предателство и оцеляване на всяка цена.