Представят книгата „Хвърчило към рая“ от доктор Неделя Щонова в културен център Тракарт

Събитието ще се проведе на 17-ти септември от 18 ч., а водещ е журналистът Георги Тошев

Входът е свободен. Публика ще бъде допускана до изчерпване на лимита от 50% на местата в залата.

ХВЪРЧИЛО КЪМ РАЯ

 Неделя Щонова

 Формат: 84/108/32 (13*20 см)

Обем: 456 с.

Корици: меки

ISBN: 9786191952953

Цена: 18 лв.

Линк към книгата:

https://knigomania.bg/hv-rchilo-k-m-raja.html

Линк към промо-страницата към книгата: ХВЪРЧИЛО КЪМ РАЯ > книга (knigomania.bg)

 Липсата на смисъл е мрачна бездна, в която мнозина са сглупили да погледнат. Но ако твърде дълго се взираш в бездната, както казва Ницше, бездната ще се взре в теб. За щастие, имаме тази книга на д-р Неделя Щонова, която ни насърчава да откриваме смисъла.

И дори ни учи как чрез това откривателство да лекуваме душата и тялото си. Мотивира ни да практикуваме космическо безсрамие пред драмите на битието и чрез упорство на духа да държим високо бляскавото хвърчило към рая.

Георги Милков,

журналист, международен репортер,

военен кореспондент, телевизионен водещ

 

Ние сме уязвими. Болката е неизбежна. И често ни раздробява. Защото обича да дърпа дявола за опашката. Но кой така грозно ни е излъгал, че тя, болката, е обезателно враг? Кой ни е „снабдил“ с това злополучно разбиране, че след трудните диагнози, изгубените любови, предателствата, хаоса, стреса, лудостта и кошмарите в този живот задължително се умира?… Не. Не се умира! Защото обстоятелствата са нищо, а страстта и жаждата за живот… Те са всичко!

Събирах тези 75 истории в продължение на 10 години. Върху 4 континента. Запознах се с вдъхновяващи личности. Докоснах се до техния наистина безграничен потенциал за себенадмогване и изцеление, до техните вътрешни бесове, размисли, чувства и осъзнаване. И видях как въпреки изпитанията те съумяват да се зарадват на вълшебството във всеки изгрев.

И ако ти, любознателен читателю, припознаеш себе си в някоя от тези истории, знай, че когато драмата заблъска по дверите на ума и сърцето ти, просто трябва да се умиротвориш, да повярваш и да си спомниш, че там, някъде дълбоко вътре в теб, се намира всичката мощ на света, с която можеш да дишаш без огорчения, а в душата ти да е красиво, чисто и светло.

Казват, че разказът е най-фината сълза на писателя.

Но всъщност сълзите… с достатъчно мъдрост и осъзнаване са хвърчило към рая и към един наистина изумителен човешки живот.

Неделя Щонова

m.filibe.com